PALLE PETERSEN FORFATTER EVENTYRER
Grønland er verdens smukkeste land 

JEG HAR ET HUS I GRØNLAND - til leje (jeg har nu ovegivet det til Eventyrernes Klub, men administrerer det selv (Kontakt: palle.petersen@post.tele.dk)

Saqqaq har ikke noget dansk navn. Det betyder: Stedet, hvor solen skinner.

og det gør midnatssolen om sommeren i 6 uger.

Bygden er kendt både historisk (Saqqaq-kulturen er først fundet her), for sin skønhed og fra flere danske film - og ikke mindst på grund af udsigten til Disko og Isfjorden - hvor isbjergene ligger på grund lige uden for vinduerne.

Her kan man opleve det gamle - i det nye Grønland.

Masser af slædehunde og mulighed for gode vandreture - og om vinteren, slædeture

Det er nok Nordvestgrønlands Smukkeste Bygd.

Saqqaq har ikke noget dansk navn. Det betyder: Stedet, hvor solen skinner.

og det gør midnatssolen om sommeren.

 

 

Bygden er kendt både historisk, for sin skønhed og fra flere danske film - ikke Mindst på grund af udsigten til Disko og Isfjorden - Hvor isbjergene ligger på Grund lige uden for vinduerne.

 

 

Her kan man opleve det gamle - i det nye Grønland.

Masser af slædehunde og Mulighed for gode vandreture.

 

 

 

 

Det er nok Nordvestgrønlands Smukkeste Bygd.

Saqqaq, hvor solen skinner

Huset er på 35 m2, bedst til 2 - højst 4.

Leje 3.500 pr uge - sommer og vinter.

Isbjerge, hunde, midnatsol, vandreture ...

Det kan bruges sommer og vinter - selv synes jeg, vinteren er smukkest, og mest Grønland.

Bedst 1. juni-1. september - og 1. marts til 1. maj - vinteren over påsken er bedst. I maj ofte tøvejr, hvor sneen smelter.

Helikopter to gange om ugen vinter, og færge en gang om ugen sommer.

Der er midnatssol i 1 / 2 måned omkring Sankt Hans.

Om sommeren kan der være højfjeldssol med op til 40 grader i solen, men kun 5 i skyggen.

Det er varmt at vandre, men meget, meget koldt at sejle (tag godt med tøj på) - og utroligt flot.

 NB: Link til daglig vejrudsigt i Saqqaq: http://www.foreca.dk/Greenland/Saqqaq

Hør de to radiousendelser, jeg lavede 2009.

Den første fra Ilulissat - Jacobshavn:

www.dr.dk/P1/orientering/Panorama/2009/03/03163714.htm

Den anden fra Saqqaq, hvor udviklingen går lidt for stærkt - eller langsomt:

www.dr.dk/P1/orientering/panorama/2009/03/24130435.htm

Tryk på link ovenfor - og tryk på højttaler under billedet på siden.

Havnen Saqqaq - juni.

Mit ligger bag det blå hus på toppen af bakken. Se HUS I GRØNLAND ovenfor

Kontakt:

Palle Petersen

Tlf. 75164098

Mobil 23345075

Tenerife (hvor jeg overvintrer): 0034-922741193

NB: Bedst på mail, da jeg ofte rejser:

palle.petersen@post.tele.dk

Det bå fælleshus - og den røde butik overfor.

  Mit hus ligger bag kirketårnet - med udsigt over isfjorden bagi.

Mine bøger fra Saqqaq

Jeg har skrevet 20 bøger fra Grønland - siden 1971.

De fleste af dem kan nu kun lånes på børnebibliotekerne. de står alle i huset.

MIKI - en grønlandsk slædehund

Kender du Kalaallit Nunaat - Grønland.

Skrevet og fotograferet i Saqqaq:

Najas sommer

Pavias vinter

Gabas slædehunde

Aja ajaja (roman om Grønlænderen Poq og Hans Egede fra 1724)

Inuk og Ivik i det gamle Grønland

Nuka bliver fanger.

 

Se også tdsskriftet Grønland 1, 2005 - min artikel: Saqqaq i tusinde - 250 år (link til artiklen uden billeder her på siden), Børn Bøger 7, 205: Grønlandsk inspiration - om mit liv i Saqqaq.
 

Bemærk mine radioudsendelser 2009 - link ovenfor.

Danmarks Radio P1 Panorama og Vita har også flere udsendelser fra de sidste par år, som kan høres på nettet.

Saqqaq er berømt for sin natur, fordi isbjergene går på grund lige uden for bygden. så der ofte er udsigt til mange.

 

 

 

 

Der er indspillet flere store danske film - blandt andet: "Hvor Bjergene Sejler" (Bjarne Henning Jensen) og "Quivitoq" - "Fjeldgængeren" (af Erik Balling og med Poul Reichart - flere af de gamle husker det). Begge filmene blev Oscarnormineret. Lidt af Julekalenderen er filmet der.  Bygden er berømt for sin beliggenhed - lige ud til isfjorden, hvor isbjerge går på grund. Desuden giver bygden navn til den berømteste grønlandske kolonisation, som først blev fundet iSaqqaq af hannibal Fencker: Saqqaq-kulturen. (Se links til artikel og bøger herovenfor.)

 

Saqqaq bygd (halvdelen).

NB: Bygden er let at plotte sig ind på på Google earth.

Hus B 147 400 meter fra havnen og heliporten.

BILLEDEALBUM - TRYK øverst på siden ved fotoalbum på "her".

Se også www.saqqaq.dk (aldrig gjort færdig) og slå mig op på Google.

ALT KAN FRIT KOPIERES

Bygden Saqqaq i Diskobugten, Grønland - se http://pallepetersen.mono.net
Se siden Fotos Grønland - Saqqaq med flere billeder, bemærk teksten under.
Huset lejes først ud fra ca. 1.nov, til efterfølgende sommer, vinteren fra august - vinteren er den flotteste, flere tager skiene med i helikopteren (men ikke helt sikkert, at der plads til dem).
Saqqaq - stedet hvor solen skinner - er en perle 

I Diskobugten

i bygden Saqqaq, 120 km nord for Jacobshavn

Fakta og praktisk

Kontakt: palle.petersen@post.tele.dk

Se billedserie i Fotoalbum - tryk på menulinjen (her) ovenfor - og Fotos Grønland.

1. Rødt hus på klippen 50 meter øst for kirken. Billeder kan forstørres ved at klikke på dem.

Adresse: Hus B 147, Saqqaq, 3953 Ilulissat (Jacobshavn).

Bygget ca. 1950, som et af bygdens første træhuse. Ca 400 fra havn til hus.

40 m2, i et opdelt rum med el. velisoleret. Lille og stort petroleumsfyr (ca. 5 kr. literen i butikken), el-komfur, alt køkkentøj, køle/fryseskab, tv (Nu tre danske tv-kanaler, tv-avis fra Danmark, P1, P3  - og alle vigtige sportsbegivenheder sendes direkte, der sendes også mange danske film), video, dvd, stereo, mange bøger (også mine egne).
3500 om ugen - sommer og vinter.

2. Dobbeltseng og sofa, til at slå ud. Ialt 4 sengepladser med dyner. NB: I skal selv medbringe linned, håndklæder o.lign. - det skal iøvrigt også bruges, hvis I bor på vandrehjem.

Bedst til to eller en lille familie.

3. NB: Der er ikke vand i huset (det er der ikke i nogen huse). Der er et taphus tæt ved, ca. 100 meter. Vandet er meget rent og kan drikkes. men mange henter isskodser på stranden, som er meget rent isvand med bobler.

4. WC er i rum med sort sæk, som tømmes af kommunen 2  gange om ugen, toiletvædske kan købes i butik. Fungerer fint. De kommerr ikke mere ind. Sækkes skal nu stilles udenfor i Zinkbeholder - pt. tømmes mandag og torsdag - sæt ud dagen før om aftenen . Sæt sæk ud før afrejse og sæt ny i - efrterlad noget vædske.

5. Anden renovation tømmes en gang om ugen af kommunen. Jeg betaler strøm, renovation, WC - men ikke petroleum til fyret Der skal stå 20 liter i dunke og fyldt tank efter alle. Petroleum koster vist pt 6,5 kr l. Om sommeren skal der sjældent fyres om dagen, og ikke altid om natten. Der står nu også et lille let fyr.

6. Der kan tages bad (varmt vand) og vaskes tøj i det blå fælleshus ved butik. Ca. 20 kroner, det fungerer godt.

OPHOLD ER PÅ EGET ANSVAR.

7. Der kan nu bruges dansk mobiltelefon i bygden, og derfor telefoneeres - der kan sendes sms og nogle kan tage mails på mobilen (NB: pas dog på at indstille det til at modtage data, det kan være meget dyrt. Prisen på 1 MB er 20 kr. og der kan være dyre bagtgrundsopdateringer. Dog kan man koble data til et minut - så man kan hjemtage mails. Husk at sluk for data igen). Der er internet i byen, man måske kan låne sig til - men det er ret dyrt, da der betales efter forbrug.

Dog rækker mobilen højst en kilometer udenfor, så den kan ikke bruges som nødsender på vandreture - nogle siger, man bare skal op på et bjerg, så virker den?? Det er ret dyrt at bruge mobil i Grønland.

Der er mønttelen i butikken og på posthuset, der kan ringes dertil: 00299-94804300299-948043 fax 948044. Det er ikke ret dyrt at ringe fra dem til DK på mønttelefon.

6. Der er en lille butik, som en dagli-brugs, den plejer at være godt forsynet om sommeren, men der kan komme til at mangle noget om vinteren - dog ret godt.

Den har åben 10-16, lidt senere søndage. der har KADI-kiosk, ret tæt på os, som regel åben, når butikken lukker -  og Marta taler godt dansk og kan måske hjælpe med noget. Der er også kommet en Inuit-kiosk nede på stranden. De har åbent om eftermiddagen - alle har dog nogenlunde de samme varer.

Cigaretter 76 kr. pakken, øl 16 kroner, en billig rødvin 100 kr., en ukendt whisky 450 kr, et æble 8 kroner - NB: Nye toldregler 2012 - reglerne er igen ændret: DET ER NU IGEN MULIGT AT INDFØRE 1 KARTON CIGARETTER OG 1 LITER SPIRITUS TIL GRØNLAND - BILLIGST AT KØBE I SØNDRE STRØM VED INDREJSE.
NB: Husk at købe i lufthavnsbutik i Søndre Strøm,  inden I går ind i lufthavn - man kan ikke gå tilbage til det toldfri område. Mankan også handle der på vej hjem - billigere end i flyet.

Det billigste er at købe fisk ved bådene, i selv havnen (hvor færgen lægger til) 3-5 kilo rødfisk, hellefisk eller havkat tager de gerne 50 kroner for. Fabrikken må ikke sælge fisk, men spørg dem i en nødsituation, de har ofte nogle små, som de giver væk. Vi lever gerne af fisk.

 Grønlændere
8. Der bor ca. 170 i bygden, heraf 1 dansker (Bent Bønnelyke på El.værket) - en del grønlændere taler ikke dansk, men man kan sagtens klare sig på dansk.

30 børn i skolen. Livet er meget roligt. Der er ingen biler, men nogle firhjulede som der kan køres ting rundt på. Man kan vist stadig få en med firhjuler eller butikken til at køre, bagage,  varer og petroleum til huset for ca. 25 kr., måske med deres gravko. Ofte kan man også få nogen til at køre bagagen for 25 kr. - spørg jer for, når færgen lægger til (400 meter til huset).

Omkring 200 slædehunde, de er lænket og er ikke farlige, bare lad være med at gå ind i et hundespand. eller forsøg at klappe de store - men gerne hvalpe. De fleste er nu lænket i bygdens udkant. Men det lyder smukt, når hele byens hunde hyler.

William, vores nabo i det lysegrønne hus (taler kun grønlandsk), er en af Grønlands store slædekørere (nummer et i hele kommunen i flere år, vandt i år Grønlandsmesterskaberne, han har en utal af pokaler. Han har sin henved 20 hunde stående ret tæt på huset, foruden 4 snescootere og henved 10 slæder. Han er samtidig den største fisker af hellefisk. Den anden nabo i det lilla hus er Titus, han siges at have 30 hunde. Nogen gange kan man få ham til at sejle mod rimelig betaling.

9. De fleste grønlændere lever af fiskeri, der er et flot fiskeri efter især hellefisk og havkat i isfjorden, der kan ofte købes fisk ved bådene. Nu også rigtige torsk. Saqqaq har også et fryseri til fisk, som eksporteres til Polen (hvor de filetteres og videreeksporteres - smart?? Flere går arbejdsløse i bygden). Hellefisk er steget fra 6 kr. til 25 kiloet, så der kan tjenes mange penge 10-25.000 kr,. om dagen - de er kommet millionærer i Saqqaq. Motorerner er nu på 225 HP. 1600 krogen 7-800 hellefisk. Derfor også sværere at få nogen til at sejle udflugter.

Butikken har ofte udsolgt af fiskeredskaber, køb dem evt. i jagtmagasinet i Ilulissat det ligger nederst i hovedgaden skjult bag kommunekontoret.

Der kan fra kysten let fiskes fjordtorsk, men ikke ørred - der skal man over på Diskoøen.

10. Det er muligt at komme ud at sejle, og det er utroligt flot - men betal for det, også selv om I ikke kan få en pris. Grønlænderene sejler meget hurtigt - og sikkert, men ingen redningsveste, vandet er for koldt. Isbjergene kan se farlige ud, men skulle der falde noget af, så kan man sejle fra bølgen. Nogle giver ca. 800 kr. for en tur til Quitlissat - spørg evt. i butikken.

11. Man kan blive inviteret til fest i det blå hus, eller til fødselsdagsmik - giv en lille gave.

12. Der er gudstjeneste hver søndag kl. 10 - men ikke mange i kirken, og nationaldragter kommer kun frem til fest. Kateketen Ado er en god kontakt, uddannet tolk. Ikke ret mange taler flydende dansk, men mange forstår det.

13. Der kommer flere krydstogtskibe forbi. Politikens "Vi rejser" er ikke god, men Skarvs gamle Guide for Grønland er god til vandreture (kan lånes på bibliotek). Der kommer en del bare for at vandre og bestige "Livets top", der kommer også en del for at ro i kajak.

Bygden har haft en berømt bestyrer: Hannibal. Han skrev filmen sammen med Balling Qivitoq, Fjeldgængeren  (som foregår i Saqqaq, ligger i huset) med Erik Balling (indstillet til en Oscar), Poul Reichardt mfl., de havde besøg af Frederik den 9., og fandt de første ting fra Saqqaqkulturen. Qivitoq - Fjeldgængeren kan nu fås på dvd - se den, den står også i huset. Bjarne Henning Jensens Hvor bjergene sejler er også fra Saqqaq, som netop har isbjergene helt tæt på.

Hannibals store hus kan ses fra vinduet - hans have, med nordgrønlands højeste træ - ca. 3 meter (normalt 50 cm) - er berømt (men det står altså også i et drivhus). Han ligger begravet ved heliporten. En grupe danskere ejer det. Der bor ofte gæster på vandrehjemsbasis fra Grønlands rejsebureau om sommeren.

I Saqqaq har boet en næsten verdensberømt grønlænder - Menasse Matæussen. Han var verdensmester i kajakrulninger, fik ordner og guldmedaljer bl.a i Monaco. Der står en bronzestatue af ham ovenfor butikken. (se min artikel "Saqqaq i tusinde år ...." på link herunder.)

Plot ind på Saqqaq på Google Earth - man kan se den. Der er også kommet en ny hjemmeside.

HÆVE PENGE
NB: Overalt i Grønland kan man hæve kontanter med de mest almindelige kreditkort - dankort, visa mv. Der er hæveautomater for Dankort, visa mv (helt som i dk) i byerne, og i Saqqaq kan man betale i butikken med dankort mv og hæve kontanter i posthuset ved siden af - nogle gange forlanger de ca. 16 kr. i gebyr for at hæve kontanter på posthus.

14. Transport
En flyrejse fra København til Ilulissat (Jacobshavn) koster normelt (på rød billigbillet) 8.500 retur hele vejen (man flyver til Søndre Strømfjord med stort fly 4,5 time, og derfra med mindre fly til Ilulissat - 1 time Efterhånden ret stabilt. Ved forsinkelser plejer Airgreenland at betale hotel mv og de er meget venlige til at lave selv billige biletter om, hvis der sker forsinkelser - pga de særlige grønlandske forhold, vejr og tekniske uheld). Der er flere muligheder for rabatter.
Der serveres god mad og drikke og film - gratis på flyet.
NB: Seniorrabbatten på 40%, er IKKE mere til at få, børn under 12 ofte halv pris. Rød billet - som ikke kan ændres er billigst. SAS flyver  ikke mere. Airgreenland flyver dagligt om sommeren. Der er også aftenflyvninger om sommeren, det kræver så ofte overnatning i Søndre Strøm, hvor der er en del af se - blandt andet rensdyr og moskusokser, som kommer tæt på lufthavnen - og en tur ind til iskanten med bil er flot.

Se www.airgreenland.gl

Der kan nu bestilles billetter hele vejen direkte på nettet, det er billigst. Husk at sørg for afbestillingsforsikring. Jeg betaler ikke penge tilbage - men det kan ofte indgå i forsikringen.

Airiceland (ikke Icelandair) har billige billetter fra Keflavik til Nuuk og Ilulissat, dog vist kun om sommeren enkelte dage - de er dog ikke billigere, da det ofte betyder en overnatning på Island. Billeter kan bestilles på nettet. (Søg lufthavn JAV (Ilullisat))

SAS-bonuspoint er stoppet - desværre.

NB: Rød-senior er nu kun lidt billigere med Air Greenland - fra 60 år (ikke 65) - regn med 8-10.000 til Ilulissat retur - og færge 600 kr retur (der er seniorrabat), som det billigste.

Lettest at bestille hele vejen direkte: københavn-Ilulissat - på nettet. Der kan også bestilles hos Grønlandsfly i Kastrup.

Man flyver fra København til Søndre Strømfjord - ca. 4.15 time (husk tidsforskel 4 timer, Gr. er bagud - man kommer næsten samme tid, som man flyver fra DK). derfra en time efter med Air Greenlands Dash 7 til Ilulissat (Jacobshavn) ca. en time. Det er ret stabilt og sikkert. Man har som regel  ret til gratis overnatning, hvis de ikke flyver.  Man kan altså være i Ilulissat på 6 timer.

Derefter må man dog (hvis man kommer tirsdag) vente en dag i Ilulissat - som er Grønlands største turistby med isfjorden. Der er en del at se, men efter min mening er den blevet for trafikeret og urolig.

Der er ingen biler i Saqqaq, dog nogle firhjulere, som kan køre lidt ting.

Der er for langt at gå fra lufthavn til Jacobshavn by, taxa ca. 100 kr. Til havnen ca. 50 kr - bestilles via telefon. Færgen sejler til tiden - men vær sikekr på fra hvilken havneplads! Husk at få den rigtige færge.  Der er en uge til den næste.

NB: Dog sker det, at de - uden varsel - sætter en hurtigere færge ind, og så går den senere, ca. kl. 10 - NB:NB: orienter jer altid hos Diskoline i hovedgaden dagen før, sørg for de har jeres moblnummer (det er dog ikke altid de bruger det)- de sejler så også tidligere fra Saqqaq, allerede kl. 13. Ring evt. og hør deres telefonsvarer - om hvornår de går.

SØRG FOR AT SPØRGE PÅ AFREJSEDAG, hvornår færgen går? Den kan finde på at komme tidligere, og de ringer ikke altid på jeres mobil.

Færgen sejler nu kun en gang om ugen til og fra Saqqaq (pt. torsdage), den kan også findes på nettet - og mindre pris for retur over 60 eller 65 år. www.diskoline.gl - bestil direkte på nettet. Se også www.aul.gl. Der er en lille pensionistrabat.

Pt sejler den kun torsdage - frem og tilbage til Saqqaq - det kan tage 5-7 timer, alt efter, hvor den går ind på vejen - de går gerne ind ved to andre bygder. Pris ca. 400-600  kr. . Hurtig færge (samme tid og sted) - som af og til bruges - kun 3 timer (den kommer ikke altid på den tid, der står i sejlplan, så spørg!) God mulighed for at se hvaler.

Der er altid skiftedage i huset torsdage pga færgen.

Det er meget dyrt at forsøge sig med anden transport (og der er 120 km på åbent vand, vejret skal være godt!), så kom ikke forsent - det er især dyrt at sejle fra Ilulissat, da de der er faste overenskomster. Dog sejlede vi med naboen Titus fra Saqqaq til Ilussat i speedbåd på ca. 2 timer (120 km), pris 1000 kr. - det er utroligt flot, men meget koldt, og ved lange sejture i ofte åbne både: lån varmt tøj af grønlændere. (Der hænger nok også lidt i huset) Der bruges iøvrigt ikke redningsveste, men grønlænderne er dygtige til at sejle.

Om vinteren går der helikopter - ca 20 min. to gange om ugen pt. mandag og torsdag - fin tur. plads til 7 - prisen er billig - vist  800 kr hver vej. (Den skal bestilles for sig via Air Greenlands hjemmeside - søg fly fra Ilulissat til Saqqaq). Hav ikke overvægt i helikopter (20 kilo plus max 7 kilo håndbagage), på færgen kan I have alt med - forsyn jer evt. med gode varer fra de store supermarkeder i Ilulissat, Saqqaqs butik har det mest almindelige også godt brød, især om sommeren er den god.

Man kan bo på vandrehjem i Jacobshavn - ca. 250 kr. pr. person, husk linned at sove i (det skal I også have med til huset! Man kan købe linned hos Jydsk sengetøjlager i byen - man kan også leje det på vandrehjemmet - husk at sige, hvis I selv har med). www.ilulissathostel.dk (dk!). Det gamle vandrehjem er meget nedslidt og det kan være støjende, så se på nettet efter andre muligheder. Der er også mulighed for privat indkvartering, se på nettet - Hotel Icefjord er rimelig med priserne ca. 1000 kr for dobbeltværelse, der er nu også private - søg på nettet. Man spiser godt og rimeligt på Thairestauranten - som kan ses fra Knud Rasmussens hus og på restauranten over for "brættet" (hus, hvor man kan købe fisk)! for enden af hovedgaden, men der er ret mange spisesteder.

14. Vejret

Der er normalt højtryk og ret tørt jo længere nordpå man kommer, så som regel ikke ret meget regn og  sne (det sner ikke om sommeren). I 12 år frøs Diskobugten ikke til - hvad der vanskeliggjorde fiskeri med hundeslæder nogle kilometer uden på isen (snescootere er for tunge, men bruges lidt nu). De sidste par år, har der igen været et par kolde vintre, hvor Diskobugten er frosset helt til  - så den globale opvarmning?

Der ligger normalt kun 30-40 cm sne, det er ørkenklima -og mere tørt i Grønland jo længere nordpå.

Det kan være 40 graders varmt i højfjeldssolen om sommeren - og 5 grader i skyggen. Der er fuld midnatssol næsten 2 måneder fra 1.6.-29.7. - omkring Sankt Hans. Grønlands nationaldag er 21. juni - den lyseste dag.

Der er ofte konfirmationer med festdragter i juli, og folk ser gerne, man kommer ind til kaffemik med lille gave - man bliver også ofte inviteret til fødselsdage -  gave - måske en kuvert med 20-50 kroner.
1. sklodag ca. 10 aug. - nationaldrageter.

Jeg anbefaler altid mindst 14 dage - når man nu er så langt, da det sjældent regner i hel to uger.

Der er ret få myg i juli i bygden og ved huset, men mange ude i fjeldet - køb evt. myggemidler (jungleolie) fra butikken i Ilulissat. Går I meget i fjeldet eller tager til kulminebyen Quitlissat (anbefales - 1 time med 100 HK), er det godt med et net over hovedet. Jeg synes ikke, de slår så meget ud, som i andre lande. De fleste myg dør ca. 1 august (nattefrost).

Det er mørkt om vinteren i 2 måneder, solen kommer ca. 15. januar. Om vinteren er det ofte minus 30 grader (i år dog kun minus 4 - global opvarmning? I vikingetiden var det 5 grader højere, så ...?), tørt, og masser af lys pga sneen allerede fra slut februar  - og der kører slæderne. Jeg holder selv mest at komme derop omkring påsken med hundeslædevæddeløb, der er utroligt meget lys.

Der kan læses meget mere i mine bøger, hvoraf flere er fra Saqqaq, Miki - en grønlandsk slædehund og Kender du Grønland? kan nu kun købes gennem mig - 100 kr. plus porto, mail til mig, de andre lånes på biblioteket, og de fleste står i huset - ligesom der er en god og meget blandet bogsamling og samling af vhs og dvd, så det behøver I ikke medbringe.
NB: 10 af mine grønlandsbøger er nu også som e-bøger, de kan lånes gratis på www.ereolen.dk eller købes på www.saxo.com. Film Qivitoq (Fjeldgængeren) af Balling og med Poul Reich... er optaget byen, flere af de gamle var med, den kan omsider købes på dvd - der skulle stå en i huset. Hvor Bjergene sejler - af
Bjarne Henning Jensen også optaget i Saqqaq, den første farvefilm om Grønland, svær at få fat på.

Klik på billedserien øverst på siden, der er flere oplysninger ved billederne.

Palle Petersens bøger og en artikel om Saqqaq.

Klik på linkene herunder:

Palle Petersens - 20 bøger fra Grønland "Saqqaq i 250 år - og tusinde" - artikel af PP 2005 med bygdens historie - fra "Grønland.".
Lav din egen hjemmeside med mono.net
ANTAL BESØG I ALT: